Temperatura ideala a corpului

Temperatura-ideala-a-corpului

Temperatura ideala a corpului este de 37° C, dar sa nu uitam ca temperatura „normala” variaza de la o persoana la alta. in plus, temperatura corpului se modifica de-a lungul timpul zilei.

Temperatura corpului: cand si de ce difera valorile la barbati si la femei

Infectia este o cauza frecventa a febrei, insa si alte afectiuni pot duce la o temperatura mai mare a corpului. Febra este una dintre cele mai eficiente metode ale corpului nostru de a lupta contra infectiei. Temperatura medie a corpului este de 37°C, dar sa nu uitam ca temperatura „normala” variaza de la o persoana la alta. in plus, temperatura corpului se modifica in timpul zilei, ea creste putin dupa ce mananci sau dupa ce faci efort fizic (de exemplu, dupa ce faci exercitii fizice). Temperatura corpului este, adeseori, mai mare la orele dupa-amiezei decat valoarea pe care o are cand te trezesti dimineata.

temperatura-ideala-a-corpului-barbati

Ce nu stiai despre temperatura ideala a corpului

Specialistii spun ca temperatura corpului poate fi influentata de diverse circumstante. Temperatura ta se modifica odata cu varsta, cand faci exercitii fizice, in timp ce dormi si dupa ce ai mancat anumite alimente. insa temperatura corpului „ascunde” multe lucruri interesante, iar unul dintre ele se refera la diferentele dintre femei si barbati.
Pe masura ce imbatranesti, temperatura corpului se modifica. Potrivit unui studiu¹, persoanele varstnice nu isi pot regla temperatura corpului in aceeasi masura in care o fac persoanele mai tinere. Prin urmare, temperatura normala a corpului are un declin odata cu inaintarea in varsta.

Unele studii au aratat ca obezitatea poate fi asociata cu o reducere a temperaturii corpului in timpul zilei (in anumite ore).

In timp ce dormi, temperatura naturala a corpului in profunzime scade, insa catre finalul ciclului de somn, ea incepe sa creasca. Mentinand o temperatura scazuta in camera, iti va ajuta corpul sa isi indeplineasca aceasta functie in timpul somnului. Totodata, s-a demonstrat ca o temperatura scazuta in dormitor ne ajuta sa adormim mai repede.

Temperatura corpului este, de regula, mai scazuta dimineata si are cele mai mari valori seara. Chiar si asa, nu uita ca temperatura isi poate modifica valorile, in functie de mediul inconjurator (esti acasa, la birou), de cat de frig sau de cald este si in functie de cat de activ esti.

In timpul ciclului menstrual, femeile au temperaturi mai ridicate. De asemenea, temperatura femeilor creste dupa ovulatie. inainte de ovulatie, temperatura bazala a unei femei poate varia, spun specialistii, insa dupa ziua ovulatiei, se inregistreaza o crestere mica a valorii temperaturii bazale, care ar putea dura pana la urmatoarea menstruatie. (Temperatura bazala este cea mai scazuta valoare pe care o are temperatura corpului intr-un interval de 24 de ore).