Temperatura ideala in frigider

Temperatura-ideala-in-frigider

Este foarte important sa cunosti care este temperatura ideala in frigider, deoarece, daca aceasta nu este setata corect, iti vei distruge alimentele pe care le vei depozita acolo, riscand probleme grave de sanatate.

Scopul pentru care exista un frigider in bucataria ta, este acela de a putea depozita in el diverse alimentele necesare traiului zilnic: de la legume, fructe si lactate proaspete, pana la produse congelate si bauturi. Bineinteles, mancarea gatita are locul sau special in acest peisaj. Pentru a te bucura de o hrana sanatoasa, temperatura in frigider trebuie sa fie cea corecta. Tu stii la ce temperatura se tine frigiderul? Aceasta trebuie ajustata si in functie de anotimp, dar despre acest lucru poti citi la unul dintre punctele urmatoare.

Temperatura optima in frigider


In ceea ce priveste reglarea temperaturii in frigider, in functie si de cat de plin este, dar si de anotimp, ea trebuie sa se situeze in jurul valorilor de 2 – 7 grade Celsius. Datorita modelelor performante de azi, este foarte usor sa reglezi temperatura. Nu o lasa pe cea presetata din fabrica, pe care frigiderul o va afisa in momentul instalarii. Printr-o reglare corecta a termostatului, temperatura in frigider va fi constanta, iar tot ceea ce acesta cuprinde, se va conserva asa cum trebuie. Astfel, tu si familia ta va veti bucura de alimente sanatoase.

Sfat de urmat: in momentul in care temperaturile de afara cresc, graficul temperaturii din frigider trebuie modificat.

Temperatura ideala din frigider vara vs. Temperatura ideala in frigider iarna

Vara, cand temperaturile de afara ating mai mult de 30 grade, alimentele pe care le cumperi au nevoie, odata ce ai ajuns acasa cu ele, sa fie puse imediat la rece. Imagineaza-ti parcursul unei bucati de carne proaspata, de exemplu, de la supermarket pana acasa, vara, prin caldura apasatoare din masina sau autobuz, timp de zeci de minute. Reglarea temperaturii in frigider trebuie facuta corect, astfel incat, tot ceea ce cumperi de mancare in acest sezon, sa fie bine conservat, mai ales cand e vorba de alimente perisabile. Astfel, vara, temperatura ideala in frigider ar trebui sa fie cu unul sau chiar doua grade in minus fata de cea setata in mod obisnuit.

La polul opus, se situeaza anotimpul rece, cand temperatura in frigider poate fi crescuta pana la 4 – 5 grade. Reglarea temperaturii depinde si de cat de calduroasa sau racoroasa este camera in care este amplasat frigiderul, de cat de des deschizi usa acestuia, dar si de alimentele care se regasesc in el. Despre cum ar trebui sa pozitionezi corespunzator alimentele pe rafturile frigiderului si ale congelatorului, poti citi mai jos.